Jakabfi Dávid leírásában minden megtalálható, ami a tökéletes diétás kuglófhoz kell
3 db tojás
75 ml olaj (kókuszolajra cserélhető)
50 ml víz
150 g cukor (cukorhelyettesítővel cserélhető)
150 g liszt (csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékre cserélhető)
25 g kakaópor
40 g csokipasztilla (opcionális)
só
citrom reszelék
rum
Leírás: A hozzávalókat kimérjük. A cukrot egész tojásokkal szinte fehéredésig habosítjuk. Amikor ezt elértük, egy lassabb fokozatra állítva hozzácsurgatjuk az olajat, majd a vizet. Itt hozzá is adhatjuk a sót, a rumot és a citromreszeléket. Az átszitált lisztet fokozatosan szintén hozzáadagoljuk, és amikor a tésztánk egyneművé vált, ketté osztjuk. Egyik felét a kivajazott kuglófformákba helyezzük, majd rá közvetlen csokipasztillákat szórunk. Az edényben maradt másik felet kakaóval simára keverjük, majd a fehér részre adagoljuk úgy, hogy a forma felénél magasabban ne töltsük meg. Sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.
Hibalehetőség: A kuglófnál sütés közben tilos a sütőt kinyitnunk. A sütési idő leteltével, és ahogy végleges méretét elérte már kontrolálhatjuk hústű segítségével és tovább süthetjük, de csak pár percig, mert egy idő után már csak szárítást végzünk. Lehet, hogy nem minden háztartásban található meg a Dia-Wellness lisztkeveréke és cukorhelyettesítője, de ezek még a koronavírus miatti karantén idején is könnyen beszerezhetők a webshopokból.