Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Ismét egy „megnyugtató, hihetetlenül fontos hír” – Kelemen Roland vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal

    Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d’Or budapesti döntőjében, valamint két különdíjat is kapott, így ő vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal.

    A Sirha Budapest Desszert Versenyen Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrász szintén ezüstérmet szerzett – közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.


    A magyar Bocuse szerdai fináléjában hat profi csapat indult, a mezőnyben két Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt. A több mint ötórás megmérettetésen Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot a májusi európai döntőn.


    Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa a 2. helyezés mellett két különdíjat is bezsebelt: a S.Pellegrino fenntarthatósági különdíját, illetve a legjobb halételnek járó díjat. A dobogósok közül Kelemen volt az egyetlen szállodából érkezett séf, aki nem á la carte konyhán dolgozik.


    Az idén első ízben felajánlott fenntarthatósági díjjal a takarékos alapanyag-felhasználást és a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a nem újrahasznosítható műanyagok használatának minimalizálást jutalmazták. Kelemen Roland az elismerés birtokában elutazhat a március 28-30. között Ljubljanában zajló European Food Summitra, amelyen a világhírű szlovén séf, Ana Ros is részt vesz. A rendezvény a fenntartható élelmiszerhasználatról szóló diskurzus egyik legfontosabb platformja.


    Kelemen Roland 2010-től 2013-ig hajdúszoboszlói szállodában töltötte tanulóéveit, 2013 óta dolgozik az Aqua-Solban szakácsként. 2016-ban részt vett az erfurti Szakács Olimpián, két évvel később a luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságon – mindkét eseményen második lett.


    A mostani versenyen munkáját Fenyő Nándor (szakácstanuló, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Debrecen) segítette, felkészülését Vomberg Frigyes séf, Németh László (Hunguest Hotel Aqua-Sol executive séf), valamint Dinnyés Csaba (Hunguest Hotels Központ) koordinálta.