#csakaketo – Vacsorára húsgombóc olasz módra
Vacsora: Húsgombóc olasz módra
Hozzávalók:
220 g darált marhahús vagy pulyka
(30 g) darált parmezán sajt
½ tojás
½ tk só
¼ tk szárított bazsalikom
¼ tk hagymapor
¼ tk fekete bors
1½ evőkanál olívaolaj
210 g paradicsom püré (konzerv)
1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
100 g friss spenót
28 g vaj
70 g friss mozzarella sajt
só, bors
Elkészítés:
Helyezzük a darált marhahúst, a parmezán sajtot, a tojást, a sót és a fűszereket egy megfelelő méretű tálba, majd alaposan keverjük össze. Formázzunk a keverékből közepes méretű húsgombócokat. Egy gombóc kb. 30 gramm. Ha nedves kézzel formázzuk a gombócokat, akkor a keverék nem fog ragadni és könnyebben formázható lesz. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és a gombócok minden oldalát aranybarnára sütjük. Csökkentsük a hőt, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet. Időnként megkeverve 15 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a petrezselymet majd keverjük össze.
Egy külön serpenyőben olvasszuk fel a vajat és 1-2 perc alatt, folyamatos keverés mellett, pirítsuk meg a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a spenótot a húsgombócokhoz, és keverjük össze. Melegen tálaljuk és falatnyi mozzarella darabokkal díszítjük.
Tápérték 1 adagra: 628 kcal,49 g Zs,5 g Ch,39 g F