Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Jelentősen növekedett az élelmiszeripar teljesítménye

Posted on 2022-02-172022-02-17 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

   Az elmúlt években az élelmiszeripari termelés és az értékesítés is számottevően élénkült. Az élelmiszeripar összes értékesítése tavaly csaknem elérte a 4,5 ezer milliárd forintot, 2010 óta több mint 114 százalékkal nőtt – közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium szerdai közleménye szerint.

    A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszeripar teljesítménye az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott, hiszen a termelés és az értékesítés gyorsuló ütemben bővült. A növekedés motorja 2021-ben a közvetlen export volt, de a belföldi értékesítés is folyamatosan emelkedik. A hazai eladások élénkülése mögött elsősorban a reálbérek és a foglalkoztatás növekedése áll, aminek köszönhetően bővült az élelmiszer kiskereskedelem is – tette hozzá.


    Nagy István ennek kapcsán kiemelte, hogy az élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyes üzletek forgalma tavaly 2,8 százalékkal emelkedett. Az élelmiszeripar belföldi értékesítésének volumennövekedése meghaladta az élelmiszer kiskereskedelem volumenének növekedését, ami segíti a hazai termékek magasabb arányát a kiskereskedelmi értékesítésben.


    Kifejtette, az élelmiszeripar értékesítése 2021-ben megközelítette a 4,5 ezer milliárd forintot. Teljesítményének fejlődése széles bázisú volt, szinte mindegyik ágazatban bővült a termelés értéke. A növekedés mértéke az előző évhez viszonyítva változatlan áron 8,6 százalék volt, amelyen belül a belföldi értékesítés éves növekedése 7,5 százalékot tett ki, a közvetlen külpiaci értékesítés növekedési üteme pedig több mint 10 százalékos volt.


    2010 óta az élelmiszeripar összes értékesítése 114,4 százalékkal, az exportértékesítés csaknem 190 százalékkal növekedett. Továbbra is elmondható, hogy az ágazat kulcsszerepet játszik a hazai élelmiszerellátás biztonságának fenntartásában, hiszen főként a belföldi piacra termel, ide irányult tavaly az eladások több mint fele – hangsúlyozta a miniszter.


    A tárcavezető kitért arra is, hogy az élelmiszeripar teljesítményének növekedéséhez jó alapot adott a baromfi, tej, szarvasmarha és sertés ágazatok elmúlt években összességében emelkedő kibocsátása, valamint a szántóföldi növénytermesztés eredményei.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:élelmiszeripar teljesítménye

Bejegyzés navigáció

Previous Post: #csakaketo – Vacsorára húsgombóc olasz módra
Next Post: “Borban mondom el”

Kapcsolódó anyagaink

  • Új alapítvány segíti az ételallergiás magyar családokat Gasztropress
  • Kínából származó étrend-kiegészítő kapszula forgalmazását tiltotta meg a Nébih Gasztropress
  • Varázslat a tányérokon Gasztropress
  • Ezüstérmes lett Londonban az egzotikus magyar bonbon Gasztropress
  • Sokan keresik a kávéfőzőket az ünnepek előtt Gasztropress
  • Új borfeldolgozót épít a Bősze Pincészet Ászáron Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Az új Honda CRF1100L Africa Twin és Africa Twin Adventure Sports még szebb, még erősebb és még praktikusabb
  • Citroen 2CV 1950
  • Wirtmann új motorral indul a bajnoki döntőn
  • Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából
  • Elektromos Honda N-Van e: Japánban debütál 130 mérföldes hatótávval
  • Robosztus kiberbiztonság kisvállalkozásoknak
  • Hasznos appok az Őszhöz
  • Egyre több magyar munkavállaló próbál szerencsét külföldön
  • Csütörtöktől mozikban A 999-es szoba
  • Újabb rekordot döntött a Budapest Park
  • Van képünk hozzá (23.10.04.) –   Subaru Crosstrek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Egy kerékcseréről készült videó Turán tesztélményt hozhat a szerencsésnek
  • Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress
  • A magyarok rendszeresen esznek virslit, mégsem tudják miből van egy kutatás szerint Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.