Zöldséges tojáskrém retekkompóttal
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db főtt tojás
- 20 dkg zsenge zöldborsó megfőzve
- 10 dkg főtt kukorica (konzerv/csöves)
- 4-5 szál újhagyma
- 1 dl SKYR/görög joghurt
- 2-3 ek. mustár
- só, frissen őrölt bors, 1 tk. kurkumás curry-fűszer,
- 1-1 csokor petrezselyem, koriander
tálaláshoz:
- zöldségcsíkok
- teljes kiőrlésű kenyér,
- 2 csokor zsenge, apró szemű retek
- 1 tk. só
- 1 dl fehérborecet
- 1 ek. édesítőszer
- A főtt tojásokat pucoljuk meg, villával törjük össze.
- Keverjük krémesre a görög joghurttal, a mustárral és a curry-vel. Sóval, borssal ízesítsük.
- Adjuk hozzá a lecsöpögtetett zöldborsót és kukoricát, az aprított újhagymát és a finomra vágott zöldfűszereket, keverjük krémesre, ízesítsük sóval, borssal.
- A megpucolt, felezett retket tegyük kis edénybe. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá az ecetet, a sót, az édesítőszert és főzzük a retket kb. 15 perc alatt puhára, majd hagyjuk a lében kihűlni, üvegezzük le.
- Tálaljuk a krémet zöldségcsíkokkal, kenyérrel és a retekkompóttal.
Egy adag szénhidráttartalma: 16 g + a kenyér/zöldség hozzá
ebből cukor: 5,5 g
Elkészítés: 5-10 perc
Előfőzés: 20 perc