Kakaós cukkinis muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 12 dkg liszt (8 dkg fehérliszt, 4 dkg teljeskiőrlésű liszt)
  • 3 dkg natúr kakaópor
  • 25 dkg zsenge cukkini
  • 0,5 dl étolaj
  • 12 dkg cukor
  • 4 db M-es tojás
  • 1⁄2 csomag (6 g) sütőpor
  • 1⁄2 db kezeletlen citrom héja
  • natúr joghurt szükség esetén

A két különböző lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is. A felütött tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lereszelt citromhéjjal és az olajjal együtt beleöntjük a lisztes keverékbe. A cukkiniket megmossunk (mivel zsenge nem kell meghámozni), vékonyra gyaluljuk (mint a tököt a főzelékhez) és a masszához keverjük. Ha túl sűrű, akkor kevés krémes natúr joghurttal lazítjuk. A masszával a 12 darabos muffin formákat (amelyeket előzőleg kibéleltünk a muffinpapírokkal) megtöltjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.