Cukkinis-szezámmagos tócsni

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 darab kisebb cukkini
  • 2 darab tojás
  • kb. 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű
  • 1-2 evőkanálszezámmag
  • kb.1 evőkanál repceolaj
  • csipetnyisó
  • díszítésnek: friss zöldfűszerek (pl. bazsalikom, koriander)
  • búzaliszt, vagy amennyit a massza felvesz

A megmosott cukkinik végeit levágjuk, majd egy nagy lyukú reszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a feltört tojásokat, a lisztet, a szezámmagot, kevéssót. Összekeverjük a masszát. Akkor jó, ha nagyjából palacsintatészta sűrűségű. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, ráhalmozzuk a tócsni masszáját. Kb.150-170 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, így mindkét oldala egyenletesen sül át. Főzelék feltétjeként, saláta mellé egy könnyed ebéd, vacsora gyanánt vagy önmagában kisétkezésre is megállja a helyét, akár a legnagyobb kánikulában is.