Habos-túrós szelet
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához: 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 3 ek. tej, 12,5 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg finomliszt, fél cs. sütőpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
A túrókrémhez: 4 tojássárgája, 10 ek. cukor, 50 dkg tehéntúró, 3 ek tejföl, fél tasak vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom
A habhoz: 4 tojásfehérje, 10 ek. cukor, 1 ek. citromlé
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott margarint. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen.
2. A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre.
3. Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 295 kcal