Céklás töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
4 (vagy 8) tojás, 1 üveg céklasavanyúság, 2 ek. majonéz, 1 tk dijoni mustár, 1 fej szívsaláta, 1 kis cs. retek, 5-5 dkg színes koktélparadicsom, 1 ek. olívaolaj, petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk, és mély tálban a céklasavanyúság levébe tesszük úgy, hogy a lé ellepje, letakarjuk, a hűtőbe tesszük. Érdemes 1 napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív színük legyen.
2. Tálalás előtt a tojásokat félbevágjuk, egy tálba óvatosan belekaparjuk a sárgáját, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára keverjük. A krémet habzsákba szedjük, majd szép spirálos formában a fél tojásokba nyomjuk.
3. A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. A salátát, retket, koktélparadicsomot tányérokra szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 220 kcal