Sült csülök lencsesalátával – gluténmentesen
Sült csülök:
Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 kg csont nélküli csülök
- 3 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 2 evőkanál zsír
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint őrölt feketebors
- 3-4 szem borókabogyó
- 2 db babérlevél
- 200 ml víz
Elkészítés:
Elkészítési idő: 3,5 óra
- A csülköt mossuk meg, vágjuk 4 egyenlő részre.
- Dörzsöljük be sóval, szórjuk meg borssal.
- Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki zsírral, fektessük rá bőrrel lefelé a csülök darabokat.
- A megtisztított hagymát vágjuk karikára és fedjük be vele a hús darabokat, tegyük mellé a fokhagyma gerezdeket.
- A vízben oldjuk fel a mustárt, sózzuk és öntsük a tepsibe. Szórjuk hozzá a borókabogyót és a babérleveleket.
- A tepsit fedjük le alufóliával és 160 fokon süssük kb. 2 órát.
- Ha a hús megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk ropogósra, közben gyakran locsoljuk meg a szaftjával nehogy kiszáradjon. Hagyományos sörrel senkinek ne jusson eszébe locsolgatni, de gluténmentes sört opcionálisan használhatunk erre a célra.
A megsült csülköt tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt a lencsesaláta mellé.