Borleves – gluténmentesen

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 liter félédes / édes fehérbor
  • 1 rúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 2 db szegfűbors
  • 4 db M-es méretű tojássárgája
  • ½ citrom leve
  • 4-6 evőkanál cukor

Tetejére:

  • 200 ml tejszín
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

Elkészítési idő: 30 perc

  • A bort a fűszerekkel, a citrom levével forraljuk fel.
  • A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
  • A habos tojáshoz folyamatos keverés mellett csurgassuk a bort. Nagyon fontos, hogy ne a tojást keverjük a forró borhoz, mert rögtön megsül és borban sült rántottát ehetünk.
  • Tegyük vissza a levest a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik.
  • A tejszínt a fahéjjal verjük kemény habbá.
  • A levest fogyaszthatjuk melegen és hidegen egyaránt habgaluskával tálalva.

Jó étágyat hozzá!

Allergének: tojás; tej

Tipp: tejmentes diétában a tejszín helyett használjunk nyugodtan növényi tejszínt