Skorpió került a gin tonic-ba
Őrült gin tonic kombinációkat kreáltak a VII. kerületben
Thaiföldről rendelik a szárított skorpiókat hazánk alighanem legkülönlegesebb gin tonic variációjához. A Neverland szabadulószobák bárjaiban kóstolható polgárpukkasztó ínyencségnek a bartenderek egy vad, csípős, fűszeres világot kölcsönöztek, és aki elég bátor, a végén el is fogyaszthatja a pohár fenekén fekvő ízeltlábút. A budapesti szórakoztatóhelyen található meg egyébként az ország legnagyobb gin tonic választékja, melyek elkészítéséhez a skorpiók mellett olyan speciális alapanyagokat kínálnak, mint a japán málnalevél, a gyöngyhagyma vagy a dzsungelbors.
Október elején teljes egészében megújult a Dohány utcai Neverland Bar Escape Room itallapja. Mivel hetente nyílik új ginlepárló a világon, és a kézműves tonicot készítő helyek száma is dinamikusan növekszik, az ajánlatot napjaink legkedveltebb kevert italára építették fel a legszórakoztatóbb budapesti szabadulószobában. A vendégek papíron több mint 40 féle gin tonicból választhatnak, de ha ez nem lenne elég, akkor akár 100-nál is több készleten lévő ginből variálhatnak kedvük szerint.
A kínálat legnagyobb sztárja egyértelműen a skorpiós gin tonic, amit a szórakoztatóhely bartenderei alkottak meg, és amely egyedülálló egész Magyarországon. Az ízeltlábúakat Thaiföldről importálják, hogy aztán egy vad, csípős és fűszeres ital részét képezzék.
A skorpiót az ínyencségeket kedvelő vendégek természetesen el is fogyaszthatják. Íze a tücsökhöz hasonlít, szaga pedig a jobbára rovarokból, bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet.
A Neverland Bar Escape Room itallapján szereplő összes gin tonicot a helyi bartenderek alkották meg. Workshopokon párosítottak több százféle gin tonicot dzsungelekből, Ázsiából és Ausztráliából származó fűszerekkel, kivonatokkal, így született meg a tökéletes végeredmény.
A legkülönlegesebb italkombinációk közé tartozik egy gyöngyhagymás, umami kivonatos finomság, az ázsiai ízvilágot egy szójás, sós gin tonic képviseli, ételek mellé pedig tökéletesen passzol az olívaolajjal, paradicsommal, rozmaringgal és bazsalikommal készülő, gyakorlatilag salátának ható frissítő.
Nem maradhat el a kínálatból egy kizárólag magyar alapanyagokból felépített hazai gin tonic sem, amit paprikával fűszereznek a Neverland bartenderei.
Természetesen a gin tonicok tömkelege mellett különlegesebbnél különlegesebb koktélokkal is várják a vendégeket a Dohány utcában. Ezen a téren akár megtapasztalhatjuk az Unicum és a nyers tojás együttes hatását, de átélhetjük a kétféle abszintet tartalmazó, lángoló koktél által nyújtott élményeket is.