Több mint nyolcvan fantasztikus recept az Aliter Dulcia cukrászműhelyből
Isabel Pérez: Sajttorták a világ minden tájáról
Az Aliter Dulcia cukrászműhely különlegességei
A műről
Isabel Pérez kilenc év kitartó munkája és a világ legkülönbözőbb tájairól érkező cukrásztanulók százainak lelkes érdeklődése nyomán vetette papírra az Aliter Dulcia cukrászműhely sajttortáinak titkait e több mint nyolcvan receptet tartalmazó receptkönyvben. Az Aliter Dulcia fő attrakciója a sajttorta: ezek azok a sütemények, amelyek csodálatos külső megjelenésükkel és izgalmas ízvilágukkal varázsolják el a rajongókat.
A kötetből megismerhetjük a különféle tejtermékek világát, jellemzőiket és felhasználási módjukat, megtudhatjuk, melyiket milyen sajttorta tésztájába érdemes belekeverni. Az Aliter Dulcia kínálatában a réteslap- vagy kekszalapú tejberizses, csokoládés és sós karamellás sajttortáktól kezdve a gyümölcstortákig minden megtalálható – a világ különböző országaiban közkedvelt sajttorta-különlegességek is, így bátran nevezhetjük ezt a kiadványt a sajttorták bibliájának.
„Ezzel a könyvvel szeretnék tisztelegni az örök desszert előtt, amely a görög Számosz szigetén született, majd az évszázadok során ínyencek ezreinek a kulináris szokásaihoz alkalmazkodott, és még ma is rendre verhetetlennek bizonyul a legkívánatosabb, legnépszerűbb és legnagyobb csodálatnak örvendő sütemények rangsorában.” – Isabel Pérez
Fordította: Mester Yvonne
A szerzőről
A könyv szerzője, Isabel Pérez 2012-ben, Gijónban alapította meg cukrászműhelyét Aliter Dulcia néven; madridi üzlete pedig 2019-ben nyílt meg. Tevékenységét a kezdetektől igen nagy érdeklődés övezte számos spanyol és nemzetközi televíziós csatorna, illetve egyéb médiaorgánum – többek között az Elle és a Cosmopolitan magazinok – részéről. Emellett Isabel gasztronómiai bloggere volt az asztúriai régió legolvasottabb napilapjának, az El Comerciónak. 2014 óta különféle spanyol főzőiskolákban, valamint nemzetközi szinten online is tart cukrásztanfolyamokat; többek között a diákjai inspirálták ennek a kötetnek a megírására is.
Ízelítő a könyvben szereplő receptekből
• Fehér csokis sajttorta
• Asztúriai sajttorta
• Parmezános sajttorta
• Áfonyás-ricottás sajttorta
• Hideg, citromos sajttorta
• Sárgarépás sajttorta
• Presnac
• Melopita
• Pastiera Napoletana
• Torta Susanna
Lapozz bele a könyvbe itt