Akik elszöknének egy mediterrán vidékre a télből

 „Close encounter” – Farkas Balázs ananászos koktélja

Hozzávalók:

4 cl Mrs Millicent

2 cl zöld ananászos cordial

top with fanta citrom- bodza

Pohár: fehérboros pohár                         

Díszítés: Friss bazsalikom, friss málna

HALLGASS PODCASTOT PIÁLÁS KÖZBEN IS!

Elkészítés: A boros poharat feltöltjük jéggel, az első kettő összetevőt kimérjük és beleöntjük, felhúzzuk a fantával, majd finoman megkeverjük.

Zöld ananászos cordial:

256 g cukor

egy egész ananász meghámozva és feldarabolva

5- 6 szár friss bazsalikomnak a levelei

65 g víz

egy fél mokkáskanál só

2 mokkáskanál citromsav

2 mokkáskanál borkősav

Elkészítés: Az összes összetevőt házi turmixgépben, vagy botmixerrel alaposan összekeverjük, majd szűrőn keresztül átszűrjük, üvegbe töltjük. Hűtőben 5 napig tárolhatjuk.

Forrás: Just Creative

Fotó: MrsMillicent/Talabér Géza, Neményi Márton

8+1 házi készítésű ünnepi koktél, hogy te lehess a szilveszteri buli sztárja >>>