Akik elszöknének egy mediterrán vidékre a télből
„Close encounter” – Farkas Balázs ananászos koktélja
Hozzávalók:
4 cl Mrs Millicent
2 cl zöld ananászos cordial
top with fanta citrom- bodza
Pohár: fehérboros pohár
Díszítés: Friss bazsalikom, friss málna
HALLGASS PODCASTOT PIÁLÁS KÖZBEN IS!
Elkészítés: A boros poharat feltöltjük jéggel, az első kettő összetevőt kimérjük és beleöntjük, felhúzzuk a fantával, majd finoman megkeverjük.
Zöld ananászos cordial:
256 g cukor
egy egész ananász meghámozva és feldarabolva
5- 6 szár friss bazsalikomnak a levelei
65 g víz
egy fél mokkáskanál só
2 mokkáskanál citromsav
2 mokkáskanál borkősav
Elkészítés: Az összes összetevőt házi turmixgépben, vagy botmixerrel alaposan összekeverjük, majd szűrőn keresztül átszűrjük, üvegbe töltjük. Hűtőben 5 napig tárolhatjuk.
Forrás: Just Creative
Fotó: MrsMillicent/Talabér Géza, Neményi Márton
8+1 házi készítésű ünnepi koktél, hogy te lehess a szilveszteri buli sztárja >>>