Több mint 26 ezer ajándékcsomag készült az Adni Öröm! akcióban

Több mint 26 ezer ajándékcsomag készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! akciójában.

AZ ÜNNEPEK ALATT IS HALLGASS MINŐSÉGI PODCASTOKAT!

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország 25. Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója eredményeképpen 2021-ben 188 tonna élelmiszerből készültek ajándékcsomagok, amelyeket a szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttat a rászorulóknak – közölte a a szeretetszolgálat szerdán az MTI-vel.


    “Idén az előző évektől eltérően már jóval korábban, december 1-jén elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös, Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója: az adománykártyákat ettől a naptól kezdve 137 üzletünkben, valamint a SPAR Online shopban is meg lehetett vásárolni.


    az adakozók az www.adniorom.hu felületén egy virtuális adventi naptáron folyamatosan nyomon követhették, hogy az adott napon mennyi összeg folyt be az adománykártyákból. Felnyitni egy-egy ilyen kis ablakot, s mögötte látni, hogy naponta több százezer forint érkezett be a nemes célra, szívmelengető érzés, és külön örömmel tölthette el azokat, akik ilyen módon maguk is hozzájárultak a legszegényebbek ünnepéhez. A SPAR és INTERSPAR üzletekben pedig több tízezer vásárlónk személyesen adta át a családoknak szánt felajánlását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyszínen jelen lévő több ezer önkéntesének: az így összegyűjtött 188 tonna tartós élelmiszerből 26 ezer ajándékcsomag készülhetett karácsonyra” – idézi a közlemény Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője szavait.


    Az áruházakban személyesen átadott élelmiszereken túl a vásárlók több mint 12 millió forint felajánlással járultak hozzá adománykártyákon keresztül a jótékonysági kezdeményezéshez.


    “Rászoruló családok, egyedül maradt, nehéz körülmények között élő idősek, fogyatékos gyermeket nevelő szülők és hajléktalan emberek kapják a szeretetszolgálat által összeállított élelmiszercsomagokat, amelyeket még az ünnepek előtt kézbesítenek munkatársaink és önkénteseink” – mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.