Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

További növekedésre számít a Heineken Hungária új vezetője

    A Heineken Hungária még mindig növelheti a teljesítményét, de a fenntarthatósági követelményekről sem mond le – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten a cég új vezérigazgatója.

    Nikos Zois hangsúlyozta, hogy az innovációt nem szűkítik le a technológiai folyamatokra, a fenntarthatósági fejlesztéseket is fontosnak tekintik. A környezet érdekében a nagyvállalatoknak is változtatniuk kell, a magyarországi Heineken ezért növelte a gyártásában a helyi termékek részesedését – tette hozzá. Példaként említette, hogy a Soproni sör kizárólag itteni árpából készül, az ízesített változatokhoz magyar termelésű meggyet és a bodzát adnak, és hamarosan komlót is magyarországi ültetvényről szereznek be.


    Az új cégvezető elismeréssel szólt a magyar alkalmazottak munkájáról, és elégedetten számolt be az eddig elért fenntarthatósági eredményeikről. Korábbi közlésük szerint a Heineken csoportszintű termelése 2030-ra, a teljes értéklánc pedig 2040-re karbonsemlegessé válhat. Sört csak fenntartható módon termelt árpából, komlóból gyártanak majd, és nem fognak kibocsátani tisztítatlan szennyvizet, vagy nem újrahasznosított hulladékot.


    A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Sopronban működteti a magyarországi sörgyárát. Legutóbb augusztusban jelentettek be üzemfejlesztést 540 millió forintos költséggel, amely a tervek szerint a gyártás hatékonyságát javítja. A cég 2018-ban az Ökumenikus Segélyszervezettel a Somogy megyei Kastélyosdombón komlótermesztésbe kezdett, amihez elnyerték az Agrárminisztérium támogatását. Az ültetvény telepítésével több évtizednyi szünet után kezdődhetett el ismét a belföldi komlótermesztés.