Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Belefér a bacon Király Linda diétájába

Posted on 2021-10-172021-10-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Kárász Róbert nem bírja az ételpazarlást

Az elmúlt években Magyarországon is valóságos kultusza lett a baconnek. Az amerikaiak kedvence szinte minden formában megtalálható itthon, már fogyasztásra kész sült verzióban is a polcokra került. Király Linda a baconért való rajongását az anyatejjel szívta magába, Kárász Róbert pedig ezt is úgy eszi, hogy ne menjen kárba semmi.

[envira-gallery id=’11875′]

2021. augusztus 10-én sajtótájékoztatón mutatta be legújabb kényelmi termékét a Gierlinger Premium Bacon termékeket is forgalmazó Tamási-Hús Kft. A Magyarországon először elérhető termékspecialitás az American Streaky Bacon nevet kapta. A fogyasztásra kész, védőgázas csomagolású sült bacon forradalmasítja az otthon készített szendvicsek, hamburgerek és saláták elkészítését és izgalmas kiegészítője lehet az utazáshoz és piknikekhez összeállított csomagoknak. A budapesti Aria Hotel tetőteraszán tartott bevezető sajtótájékoztatón a Tamási-Hús Kft. képviseletében Kovács Péter kereskedelmi igazgató és Széll Bea minőségbiztosítási vezető együtt beszéltek az újságíróknak az American Streaky Bacon fejlesztésének hátteréről, különlegességeiről és a lehetséges felhasználási területeiről.

A program moderátora Kárász Róbert televíziós műsorvezető volt, aki a szintén jelenlévő Király Linda énekesnőt is kérdezte egy kerekasztal beszélgetésben az amerikai gasztronómiáról, azon belül is a bacon szerepéről.

Változott a „hagymát eszek hagymával” mondás, helyette: bacont baconnel

Király Linda, aki Amerikában született és gyermekkora egy részét ott is töltötte, nem véletlenül rajong ezért a finomságért. Az énekesnő úgy véli, ő már az anyatejjel magába szívta a bacon rajongást.

„Én szinte mindenhez használok bacont. Ha zöldséges fogást, például kelbimbót főzök, azt is megszórom baconnel, de szerintem nem csoda, hiszen én ezen nőttem fel. Nekünk a baconos amerikai palacsinta juharsziruppal szinte alap fogás odahaza. Furcsán is néztek rám, amikor 17 éves koromban Magyarországra költöztünk, hogy miért eszem bacont édes és sós változatban is. Akkor ez itthon új világ volt, de nekem meg teljesen természetes” – mesélte Király Linda, aki azt is elárulta, hogy neki a csoki és a kávé mellett a bacon a legnagyobb kedvence.

A ketogén diétába is jól illik a bacon

„Ez tényleg az amerikai álom, ráadásul sok mindent el lehet érni az étkezésben a bacon segítségével. Például, ha azt akarod, hogy a gyerek megegye a zöldséget, akkor teszel mellé bacont. Ilyen egyszerű. Én imádom ahogy ropog, az a kellemes füstös íz, semmihez sem hasonlítható. A múltkor egyik barátom megkért, hogy főzzek valamit, de olyat, ami a diétájába is beleillik. Csináltam csirkét, de a bőre alá, töltelékként tettem gombát, sajtot és persze bacont is. Ha a ketogén diétát vesszük, akkor ez tökéletesen megfelel fogyókúrás menünek is, én magam is szoktam alkalmazni” – mondta mosolyogva az énekesnő.

Linda egyik kedvenc és gyorsan elkészíthető reggelijét is elárulta: avokádó hajó baconnel. „Kiszedem a magot az avokádóból, a mélyedésbe egy tojást ütök, sóval, borssal ízesítem, lime-ot csepegtetek rá, egy a tetejére jöhet a bacon. 15 perc a sütőben és kész is a laktató reggeli.”

Kárász Róbert inkább kétszer főz, minthogy kidobja az ételt 

„Én nem vagyok olyan profi a konyhában, mint Linda, de azért feltalálom magam. Nekem nagyon fontos, hogy amiből főzök, ne csak egészséges legyen, hanem gazdaságos is. Nagyon sokat hallok, sokat beszélgetünk az élelmiszerpazarlásról és ebben, amennyire lehet, próbálok tudatos lenni. Amikor valamelyik lányommal főzök, szoktam nekik mondani, hogy csak annyit vágjanak vagy kockázzanak fel, amennyit biztosan meg tudunk enni, hogy ne kelljen kidobni – árult el egy kis részletet a főzési tudatosságából a műsorvezető.

A bacongyártás terén piacvezető Tamási-Hús Kft. tapasztalatai alapján a fogyasztók egyre inkább keresik a gyorsan, otthon is elkészíthető fogyasztásra kész termékeket. Így jelent meg Magyarországon először az a termékspecialitás, ami az American Streaky Bacon nevet kapta. Ez a kategória Magyarországon még újdonságnak számít, viszont Nagy-Britanniától a Skandináv piacokig már szállít a vállalat szeletelt sült bacont kiszerelésben.

Háttér – American Streaky Bacon

Amerikában már nemzedékek óta közkedvelt, most nálunk is meghonosodhat a készre sült bacon szelet azaz az American Streaky Bacon. A 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült bacon szelet, füstös, autentikus, amerikai ízt idéz. Hasonló termék eddig csak a vendéglátóipari felhasználók számára, nagy mennyiségben volt beszerezhető, de mostantól végre a családi konyhában is könnyedén elérhető. Az újdonságot Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. fejlesztette és gyártja. Az ő nevükhöz fűződik többek közt a Gierlinger Premium Bacon márka is. Az új bacon alapanyaga ugyanaz a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonna, amit a cég többi bacon termékében is megtalálhatunk. Az American Streaky Bacont ajánlják hamburgerekhez, szendvicsekhez, salátákhoz, tojás mellé, de a rakott és göngyölt ételek tökéletes kiegészítője is lehet. Kiváló választás piknikhez vagy utazáshoz összeállított csomagokban, mártogatós szószokhoz vagy egy gyors ebéd része is lehet. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk szobahőmérsékleten is.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:bacon, étel, hús, kaja, Kárász Róbert, ketogén diéta, Király Linda, malacképú, szalonna, Tamási-Hús Kft., zabálás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Étteremautomata nyílt Bécsben
Next Post: További növekedésre számít a Heineken Hungária új vezetője

Kapcsolódó anyagaink

  • Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden Gasztropress
  • Jó gyümölcstermés várható, de az enyhe tél és a tavaszi fagyok kockázatot jelentenek Gasztropress
  • Két hely, ahol minden a matcháról szól Gasztropress
  • Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem Gasztropress
  • 0,6 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma tavaly novemberben Gasztropress
  • Biztonságosak a magyar kávézók, de a kiszolgáláson van még mit javítani Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.