Kókusztejes grillezett csirkecomb
Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.
Kókusztejes grillezett csirkecomb
Hozzávalók:
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrű kókusztejszín
- 1 evőkanál csiliszósz
- 2 evőkanál frissen facsart lime lé
- 1 evőkanál méz
- 2 teáskanáll só
- ½ kg csirkecomb filé
- 2-3 evőkanál étolaj
- friss koriander és lime a tálaláshoz
Egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított gyömbért, fokhagymát a kókusztejszínnel, csiliszósszal, a mézzel, a sóval és a lime levével. Beleforgatjuk a csirkecomb filéket és legalább fél-, de akár 6 órát pácoljuk. Sütés előtt kivesszük a pácból a húst, kevés olajjal meglocsoljuk és közepesen forró grillen kisütjük.