Village Food Fesztivál
Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált a Göcseji Falumúzeumban
A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.
A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit – közölte a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Varjú András falumúzeumi osztályvezető.
A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják a látogatók – mondta Miszori József, a fesztivál szakmai vezetője.
Az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a „kicsit könnyített”, korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába kukorica kerül.
A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdeigyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül – ismertette a szakács szakoktató.