Sonkás carbonara
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg spagetti, 15 dkg füstölt sonka, 1 cs. petrezselyem, 4 tojás, 1,5 dl tejszín, 1 dl tej, 3 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, és felaprítjuk.
2. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
3. Amíg a tészta fő, összekeverjük a tojást a tejszínnel, a tejjel, a sajttal, a sonkával, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a petrezselymet.
4. A tésztát visszatesszük a fazékba, ráöntjük a sonkás keveréket, és lassú tűzön, kevergetve 3-5 percig főzzük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 595 kcal