Sonkás carbonara

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg spagetti, 15 dkg füstölt sonka, 1 cs. petrezselyem, 4 tojás, 1,5 dl tejszín, 1 dl tej, 3 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, és felaprítjuk.

2. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

3. Amíg a tészta fő, összekeverjük a tojást a tejszínnel, a tejjel, a sajttal, a sonkával, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a petrezselymet.

4. A tésztát visszatesszük a fazékba, ráöntjük a sonkás keveréket, és lassú tűzön, kevergetve 3-5 percig főzzük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 25 perc múlva

1 adag: 595 kcal