Pórés rizsgombóc zabpehellyel

1526. RIZSES GOMB”C P”R…VAL, ZABPEHELLYEL Hozz·valÛk: 15 dkg rizs-vadrizs keverÈk, 20 dkg pÛrÈ, 2 toj·s, 8 dkg zabpehely, sÛ, bors, olaj a s¸tÈshez A t·lal·shoz: ÌzlÈs szerint sal·ta MegtisztÌtjuk Ès megmossuk a zˆldsÈgeket. A rizskeverÈket sÛs vÌzben megfızz¸k, az utolsÛ 3 percre hozz·adjuk az ˆsszev·gott pÛrÈhagym·t is, majd amikor elkÈsz¸lt, sz˚rıbe ˆntj¸k Ès lecsepegtetj¸k. SÛzzuk, borsozzuk, hozz·adjuk a toj·sokat, Ès ˆsszedolgozzuk. Hozz·kever¸nk 3-4 evıkan·l zabpelyhet. GombÛcokk· form·zzuk, megforgatjuk zabpehelyben, Ès forrÛ, bı olajban kis¸tj¸k. PapÌron leitatjuk a felesleges zsiradÈkot. T·lal·skor tetszıleges sal·t·t adhatunk mellÈ. F·zis: gombÛc kÈszÌtÈs ElıkÈszÌtÈsi idı: 5 perc ElkÈszÌtÈsi idı: 30 perc MennyisÈg 4 adag 1 adag: 260 kcal Recept: Vomberg Frigyes. FotÛ: Kom·romi Zolt·n

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg rizs-vadrizs keverék

1 vastag szál póréhagyma (kb. 20 dkg)

2 tojás

8 dkg zabpehely

olaj a sütéshez

ízlés szerint saláta a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. Közben megtisztítjuk, felaprítjuk a pórét, és a főzés utolsó 3 percében a rizshez keverjük. Amikor elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük. Kissé kihűtjük.

2. A rizses keveréket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál zabpelyhet. Gombócokká formázzuk, megforgatjuk a maradék zabpehelyben, és forró, bő olajban kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor tetszőleges salátát adhatunk mellé.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 280 kcal