Paleo álom mákos
Hozzávalók:
Tészta:
- 19 dkg mák
- 15 dkg eritrit
- 12 dkg kókuszzsír
- 7 dkg víz
- 3 db tojás
- ½ dkg szódabikarbóna
Krém alap:
- 2,5 dl kókusztej
- 5 db tojássárgája
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 3 dkg méz
- 15 dkg mák
- 10 dkg eritrit
- 2,5 dl kókusztejszín
- ½ dkg zselatin
- 3 dkg víz
Öntet:
- 10 dkg fekete ribizli
- 7 dkg eritrit
- 4 dkg méz
A tojássárgáját habosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a vizet, a kókuszzsírt és a szárazanyagokat. A tojásfehérje habbal lazítjuk. 18-20 cm-es tortaformába kenjük, 170 ℃–on kb 35 percet sütjük.
A krémalapot megfőzzük. Minden hozzávalót edénybe helyezünk és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Kihűlés után kókusztejszínhabbal és az előzőleg beáztatott felmelegített zselatinnal elkeverjük.
Kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó réteget visszatesszük a tortaformába, rákenjük a krémet, és a másik lappal befedjük.
Megfőzzük a fekete ribizli öntetet, amiből egy kanálnyit elteszünk díszítésre, a többit turmixoljuk és a felvert kókusztejszínhabbal és az előzőleg beáztatott felmelegített zselatinnal összekeverjük és rákenjük a tortára. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd a félretett fekete ribizli öntettel díszítjük a torta közepét. A szélét körbe megszórjuk darált mákkal.