Mascarpone = tiramisu?
Mascarpone a konyhában
Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan használhatjuk fel a mascarponét. Kísérletezzünk bátran!
Mascarpone = tiramisu? Komoly tévedés! A mascarpone semleges, kissé savanykás íze és krémes állaga miatt könnyen ízesíthető, és sokféleképpen felhasználható. Bátran kombináljuk édes és sós ételek hozzávalóival is!
Ha desszertben gondolkodunk, ízesíthetjük a mascarponét cukorral, majd adhatunk hozzá például gyümölcsöt, csokoládét vagy akár gesztenyekészítményt is. A sűrű krémet felvert tejszínhabbal lazíthatjuk. Kiváló alap süteményekhez, tortákhoz, pohárdesszertekhez egyaránt.
Ha sós ételhez szeretnénk felhasználni, akkor ízlésünknek megfelelően gazdagíthatjuk sóval, borssal, zöldfűszerekkel vagy akár hagymával. Alkalmas lehet töltelékként, mártásként húsokhoz, zöldséges vagy tészta ételekhez is, illetve szendvicskrémként is használhatjuk.
Nézze meg korábbi áfonyás sajttorta receptünket is!
https://tesztalelkemindennek.hu/2021/06/08/18-mascarpone-versengett-a-szupermenta-teszten
nebih.hu