Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Hogy válaszd ki a tökéletes kést?

A jó kések talán a főzési folyamatod legfontosabb részei, nem véletlenül kezelik a profik kincsekként ezeket az eszközöket. Van, aki a német acélra, van, aki a japánra esküszik. Mi a különbség, és miért fontos ez neked? Olvass tovább!

Három alapvető különbséget emelhetünk ki a két oldal között:

  • A német kések általánosságban lágyabb ötvözetű acélból készülnek, ezért nehezebbek;
  • a japán késeknek jobb az éltartó képességük, viszont pontosan ezen okok miatt nehezebb is újra megélezni őket;
  • a német kések általában farnehezek, azaz súlypontjuk közelebb található a markolathoz, míg a japán kések súlyeloszlása egyenletesebb.

A legélesebb kés a fiókban

A közhiedelemmel ellentétben egy éles késsel sokkal nehezebben vágod el a kezed, mint egy tompával. Ez azért van, mert a tompa kés nem igazán vágja, sokkal inkább tépi vagy töri az alapanyagot, könnyebben megakad, elcsúszik és beleszalad az ujjadba. Ha pedig megtörtént a baj, komolyabb sérülést is okoz, hisz nem egy tiszta vágási sérülés lesz, mivel a szöveteidet is jobban károsítja. A tanulság? Mindig legyenek élesek a késeid! Gyorsabban is tudsz velük dolgozni, és kevésbé veszélyesek.

Ügyelj a fogásra

A legfontosabb, hogy kényelmesen tudj