Halfalatkák rongyos tésztával
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tőkehalfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
2 ek. olívaolaj
40 dkg darabolt, konzerv paradicsom
1 tk. fűszerpaprika
5 dl csirkeleves, kockából
10 dkg lebbencstészta
1 mk. citromlé
Elkészítés:
1. A halat megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, miként a petrezselymet is.
2. Vastag falú edényben felhevítjük az olajat, közepes lángon megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszerpaprikát, összeforraljuk, majd beletesszük a haldarabokat. Felöntjük a levessel, 10-12 percig hagyjuk rotyogni, amíg a szósz besűrűsödik.
3. Eközben lobogó sós vízben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrve adjuk a halhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, megcsepegtetjük a citromlével és frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 490 kcal