Halfalatkák rongyos tésztával

1373. Halfalatkák - rongyos tésztával Elkészítési idő: 25 perc Hozzávalók 4 fő részére: 50 dkg tőkehal (vagy más kemény, fehér húsú tengeri hal) 40 dkg darabolt, konzerv paradicsom 10 dkg lebbencs tészta 500 ml csirke alaplé 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek aprított petrezselyemzöld ½ citrom facsart leve 2 ek olívaolaj 1 tk csemege paprika por 1 csipetnyi sáfrány 1 tk egész rómaikömény mag Elkészítés: Egy vastag falú edényben hevítsük fel az olajat és közepes lángon futtassuk meg rajta az aprított hagymát és fokhagymát. Ha már üveges a hagymánk, hozzáadhatjuk a paradicsomkonzervet, forraljuk össze, majd fűszerezzük paprikával és adjuk hozzá a haldarabokat. A római köményt és sáfrányt törjük össze egy mozsárban és adjuk a paradicsomos halhoz, majd öntsük fel alaplével. 10-12 percig hagyjuk rotyogni, amíg a szósz besűrűsödik. Eközben lobogó sós vízben főzzük al dentére a tésztát, majd leszűrve adjuk a halhoz. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor szórjuk meg az ételt friss aprított petrezselyemmel és facsarjunk rá kevés citromlevet. Receptek: Péter András. Fotó: Tóth András

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg tőkehalfilé

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyem

2 ek. olívaolaj

40 dkg darabolt, konzerv paradicsom

1 tk. fűszerpaprika

5 dl csirkeleves, kockából

10 dkg lebbencstészta

1 mk. citromlé

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, miként a petrezselymet is.

2. Vastag falú edényben felhevítjük az olajat, közepes lángon megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszerpaprikát, összeforraljuk, majd beletesszük a haldarabokat. Felöntjük a levessel, 10-12 percig hagyjuk rotyogni, amíg a szósz besűrűsödik.

3. Eközben lobogó sós vízben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrve adjuk a halhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, megcsepegtetjük a citromlével és frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 490 kcal