Pórés rizsgombóc zabpehellyel

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg rizs-vadrizs keverék

1 vastag szál póréhagyma (kb. 20 dkg)

2 tojás

8 dkg zabpehely

olaj a sütéshez

ízlés szerint saláta a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. Közben megtisztítjuk, felaprítjuk a pórét, és a főzés utolsó 3 percében a rizshez keverjük. Amikor elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük. Kissé kihűtjük.

2. A rizses keveréket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál zabpelyhet. Gombócokká formázzuk, megforgatjuk a maradék zabpehelyben, és forró, bő olajban kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor tetszőleges salátát adhatunk mellé.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 280 kcal