Gyömbéres csirke

1964.afrikai_gyomberes_csirke 1964. Afrikai gyömbéres csirke Gabi 4 db csirke alsócomb 4 db csirke felsőcomb 5 db paradicsom 2 db hagyma 2 db babérlevél 0.5 db erős zöldpaprika 1 db gyömbér (kb. 3 cm) meghámozva ízlés szerint só ízlés szerint frissen őrölt bors 4 ek olívaolaj A húst megsózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb öntöttvas edénybe öntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a hús minden oldalát. Hozzátesszük a felaprított hagymát, paradicsomot, reszelt gyömbért, karikára vágott erős paprikát és babérlevelet. Aláöntünk 1 deci vizet, letakarjuk, és készre főzzük közepes hőfokon kb 40 perc alatt. Rizzsel vagy főtt kuszkusszal tálaljuk. recept. Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirke alsócomb

4 csirke felsőcomb

5 szem paradicsom

1 tv paprika

1 erős zöldpaprika

2 fej vöröshagyma

3 cm friss gyömbér

2 babérlevél

4 ek. olívaolaj

A körethez: főtt rizs vagy kuszkusz

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.

2. Nagyobb öntöttvas edénybe öntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a hús minden oldalát. Hozzátesszük a hagymát, a paradicsomot, reszelt gyömbért, a paprikát és a babérlevelet.

3. Aláöntünk 1 deci vizet, letakarjuk, és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. Főtt rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 390 kcal