Gyömbéres csirke
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirke alsócomb
4 csirke felsőcomb
5 szem paradicsom
1 tv paprika
1 erős zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
3 cm friss gyömbér
2 babérlevél
4 ek. olívaolaj
A körethez: főtt rizs vagy kuszkusz
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
2. Nagyobb öntöttvas edénybe öntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a hús minden oldalát. Hozzátesszük a hagymát, a paradicsomot, reszelt gyömbért, a paprikát és a babérlevelet.
3. Aláöntünk 1 deci vizet, letakarjuk, és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. Főtt rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 390 kcal