Brokkolikrémleves kiflichipsszel

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg brokkoli

1 szál póréhagyma

1 liter zöldségleves (2 leveskockából)

1 dl tejszín

1 szál kakukkfű

A kiflichipshez:

2 kifli

4 ek. olívaolaj

3 szál kakukkfű

1 ág rozmaring

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét karikára vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk.

2. A levest felforraljuk, beletesszük a póréhagymát, 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit, és kis lángon még 10 percig főzzük. Beleszórjuk a kakukkfüvet, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Lassan hozzácsurgatjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, de már csak egyet rottyantunk rajta.

3. A levesbetéthez a kifliket vékony karikára vágjuk. Az olívaolajhoz keverjük a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, és a kiflikarikákat picit megmártjuk a fűszeres olajban. Száraz, bevonatos serpenyőben néhány perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. A leveshez frissen tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva

1 adag: 295 kcal

Tipp:

A kiflichips a világ legegyszerűbb levesbetétje, aminek a zöldfűszerek remek ízt adnak. Bármely krémleveshez kipróbálhatjuk.