Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Brokkolikrémleves kiflichipsszel

Posted on 2020-04-302020-04-26 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg brokkoli

1 szál póréhagyma

1 liter zöldségleves (2 leveskockából)

1 dl tejszín

1 szál kakukkfű

A kiflichipshez:

2 kifli

4 ek. olívaolaj

3 szál kakukkfű

1 ág rozmaring

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét karikára vágjuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk.

2. A levest felforraljuk, beletesszük a póréhagymát, 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit, és kis lángon még 10 percig főzzük. Beleszórjuk a kakukkfüvet, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Lassan hozzácsurgatjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, de már csak egyet rottyantunk rajta.

3. A levesbetéthez a kifliket vékony karikára vágjuk. Az olívaolajhoz keverjük a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, és a kiflikarikákat picit megmártjuk a fűszeres olajban. Száraz, bevonatos serpenyőben néhány perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. A leveshez frissen tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva

1 adag: 295 kcal

Tipp:

A kiflichips a világ legegyszerűbb levesbetétje, aminek a zöldfűszerek remek ízt adnak. Bármely krémleveshez kipróbálhatjuk.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:Brokkolikrémleves kiflichipsszel

Bejegyzés navigáció

Previous Post: “Köszönjük,hogy mész!”
Next Post: Gyömbéres csirke

Kapcsolódó anyagaink

  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Receptkönyv-Eredményhirdetés Miteszel
  • Nyitott a SPAR az együttműködésre a hazai élelmiszer-előállítókkal Gasztropress
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Csökkent az ásványvíz, a gyümölcslé és az üdítőital forgalom az első fél évben Gasztropress
  • Ugye, eddig nem tudtad, mi hiányzik a boldogságodhoz?! Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Kávé és pogácsa Kinekeszelma
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.