Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával
Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.
Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával
Hozzávalók:
- 1 kg sütni való burgonya
- 2 csomag újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék bazsalikom levél
- 2 evőkanál pirított szezámmag
Az öntethez:
- ½ teáskanál só
- 1 evőkanál rizsecet
- 3 evőkanál halszsósz (vagy szójaszósz)
- 1 evőkanál méz
- 5 evőkanál olíva olaj
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi őket. Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.
Az újhagymákat megtisztítjuk, kevés olíva olajjal meglocsoljuk és a grillen megsütjük. Kiszedjük a sütőből és feldaraboljuk.
A burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és a grillsütőbe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal és ropogósra sütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és egy nagy keverőtálban összeforgatjuk a grillezett burgonyával, újhagymákkal, a finomra tört fokhagymával és a bazsalikom levelekkel. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.