Brokkolis-pulykasonkás pite
Hozzávalók egy 24 centis kerek formához. A tésztához: 20 dkg liszt, 12,5 dkg hideg vaj, fél tk só, 2-3 ek hideg víz. A töltelékhez: 15 dkg pulykasonka, 1 kis fej brokkoli, 2 db zöldhagyma, 2,5 dl tejszín, 5 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, frissen őrölt szerecsendió
A lisztet a sóval, a
felkockázott hideg vajjal, sóval és vízzel gyors mozdulatokkal
összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle és a hűtőben
pihentetjük 30 percet.
A brokkolit kisebb rózsáira szedjük.
Gőzpárolóban pár perc alatt félig puhára pároljuk,
félretesszük. A sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát
felkarikázzuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal,
szerecsendióval ízesítjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát a formába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10
percig elősütjük. Ezután rátesszük a tésztára a brokkolit,
hagymát, pulykasonkát, és a tejszínes tojást is ráöntjük.
Meghintjük reszelt sajttal, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
(tűpróba!)