Brokkolis-pulykasonkás pite

Hozzávalók egy 24 centis kerek formához. A tésztához: 20 dkg liszt, 12,5 dkg hideg vaj, fél tk só, 2-3 ek hideg víz. A töltelékhez: 15 dkg pulykasonka, 1 kis fej brokkoli, 2 db zöldhagyma, 2,5 dl tejszín, 5 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, frissen őrölt szerecsendió


A lisztet a sóval, a felkockázott hideg vajjal, sóval és vízzel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle és a hűtőben pihentetjük 30 percet.
A brokkolit kisebb rózsáira szedjük. Gőzpárolóban pár perc alatt félig puhára pároljuk, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát a formába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük. Ezután rátesszük a tésztára a brokkolit, hagymát, pulykasonkát, és a tejszínes tojást is ráöntjük. Meghintjük reszelt sajttal, és 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)