Gasztropress Miteszel

Ragacsos gyömbéres pulykaszárny fóliában sült édesburgonyával

Hozzávalók 4 főre: 2-3 db pulykaszárny, só, bors, A szószhoz: 2 ek méz, 1 ek mustár, 2 ek Worchester szósz, 2 ek szójaszósz, 1 db 4 centis gyömbér lereszelve, 1 dl sör, 4 db édesburgonya, 1 csokor snidling, 2 dl tejföl.


A szárnyakat sóval, borssal bedörzsöljük, egy éjszakát állni hagyjuk. A szósz hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, és 180 fokos sütőben lefedve 40 percig sütjük. A fóliát levesszük a húsról, és időnként megöntözve a szósszal további 30 percig sütjük. Az édesburgonyát alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük. A szárnyat az édesburgonyával tálaljuk, snidlinggel megszórt tejföllel tálaljuk.