Borleves – gluténmentesen
Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 liter félédes / édes fehérbor
- 1 rúd fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- 2 db szegfűbors
- 4 db M-es méretű tojássárgája
- ½ citrom leve
- 4-6 evőkanál cukor
Tetejére:
- 200 ml tejszín
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Elkészítési idő: 30 perc
- A bort a fűszerekkel, a citrom levével forraljuk fel.
- A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
- A habos tojáshoz folyamatos keverés mellett csurgassuk a bort. Nagyon fontos, hogy ne a tojást keverjük a forró borhoz, mert rögtön megsül és borban sült rántottát ehetünk.
- Tegyük vissza a levest a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik.
- A tejszínt a fahéjjal verjük kemény habbá.
- A levest fogyaszthatjuk melegen és hidegen egyaránt habgaluskával tálalva.
Jó étágyat hozzá!
Allergének: tojás; tej
Tipp: tejmentes diétában a tejszín helyett használjunk nyugodtan növényi tejszínt