Sült csülök lencsesalátával – gluténmentesen

Sült csülök:

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg csont nélküli csülök
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál zsír
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint őrölt feketebors
  • 3-4 szem borókabogyó
  • 2 db babérlevél
  • 200 ml víz

Elkészítés:

Elkészítési idő: 3,5 óra

  • A csülköt mossuk meg, vágjuk 4 egyenlő részre.
  • Dörzsöljük be sóval, szórjuk meg borssal.
  • Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki zsírral, fektessük rá bőrrel lefelé a csülök darabokat.
  • A megtisztított hagymát vágjuk karikára és fedjük be vele a hús darabokat, tegyük mellé a fokhagyma gerezdeket.
  • A vízben oldjuk fel a mustárt, sózzuk és öntsük a tepsibe. Szórjuk hozzá a borókabogyót és a babérleveleket.
  • A tepsit fedjük le alufóliával és 160 fokon süssük kb. 2 órát.
  • Ha a hús megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk ropogósra, közben gyakran locsoljuk meg a szaftjával nehogy kiszáradjon. Hagyományos sörrel senkinek ne jusson eszébe locsolgatni, de gluténmentes sört opcionálisan használhatunk erre a célra.

A megsült csülköt tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt a lencsesaláta mellé.