Hogy, mi?! Az élelmiszerek növelték az inflációt februárban

   Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban – erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

    Várhegyi Judit azt mondta, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.
 

   Az infláció 2018 közepe óta három százalék körüli. A jegybank inflációs céljának bevezetése óta még nem volt olyan időszak, amikor ilyen hosszú ideig a cél körül alakult az infláció – emelte ki.

    Úgy vélekedett, a következő hónapokban is emelkedés várható, utána viszont ismét visszafelé fogja venni az irányt az inflációs mutató.

    Kitért arra is: az eurózónában mérsékelt inflációs környezet jellemző. Ott az infláció februárban 1,5 százalék körül alakult.