Már a polcokon a Viper hard seltzer
Mától új italkategória érhető el Magyarországon: a Dreher Sörgyárak által forgalmazott Viperrel megérkezett hazánkba is az újgenerációs alkoholos hard seltzer. A Viper hasonló eljárással készül, mint a sörök, mégis teljesen különbözik azoktól, leheletnyi gyümölcsös ízesítésével alaposan lehűtve önmagában vagy egy italkompozíció részeként egyaránt tökéletes választás.
Megérkezett a hazai boltok polcaira az alkoholos italok legújabb szereplője, a hard seltzer. Az áttetsző, szénsavas alkoholos ital néhány év alatt felforgatta az amerikai piacot: a semmiből vált dollármilliárdos éves forgalmat produkáló termékkategóriává. Azóta már Ausztráliában, Kanadában és Nyugat-Európában is egyre több, az újdonságokra mindig nyitott kísérletező és trendkereső fedezi fel az új, a sörök és a hagyományos long drinkek között elhelyezkedő italkategóriát. Hozzájuk csatlakozhatnak most a magyar fogyasztók is, hiszen az innováció mellett elkötelezett Asahi Europe & International jóvoltából a Viper hard seltzer mostantól Magyarországon is elérhető.
A Dreher Sörgyárak által forgalmazott Viper 0,33 literes dobozos, majd üveges kiszerelésben kapható, mindkettő 96 kilokalóriát tartalmaz, alkoholtartalmuk pedig 4 százalék. Az ital alapanyaga a 100 méter mélységből érkező víz. Ezt üstben forralják fel, majd miközben lehűl, hozzáadják az alkohol alapját adó cukrot, amelyet az élesztők dolgoznak fel, hogy elérjék a kívánt alkohol- és széndioxidszintet. Az így kapott italt megszűrve jutnak a letisztult és áttetsző végeredményhez, amelyet a frissítő lime ízesítés tesz izgalmassá.
A tudatos, minőségi élményeket kereső és kíváncsi fogyasztók ugyanúgy értékelni fogják a Viper trendiségét, természetességét és egyszerűségét, mint azok, akik a mesterséges adalékok és színezékek nélküli összetevőket tartják szem előtt” – véli a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkákért felelős marketingvezetője. Hruska Rita szerint a Viper tipikusan az az ital, amely baráti társaságban fogyasztva és jól behűtve teljesedik ki igazán.
„Jég, barátok és a kísérletező énünk” – sorolja a Viper élvezetének legfőbb összetevőit Nagy Zoltán, a Viper nagykövete, valamint alapító-tulajdonosa a máig egyetlen olyan magyar bárnak, amely kiérdemelte a World’s Best Bars Top 50 elismerést. „Az alaposan lehűtött Viper önmagában fogyasztva is tökéletes választás jégre töltve egy kis limeszelettel, ahogyan saját receptek komponálásához is ideális kiindulási alap” – teszi hozzá Nagy Zoltán.
Az alábbi linken nagy felbontású képek érhetők el.
Nagy Zoltán bartenderrel készített videók pedig az alábbi linkeken érhetők el:
- Megérkezett a Viper, az újgenerációs alkoholos hard seltzer
- Hogyan készül a Viper
- Hogyan igyuk a Vipert