Cukkinis pulykamelltekercs
Mivel korábban már írtunk a fogyókúra hüvelykujj-szabályairól, eljött az ideje, hogy egy kapcsolódó/aktuális receptet is megosszunk veletek.
Hozzávalók: 1 kg cukkini, 1 marék vörös áfonya, 1 csokor zöldhagyma, 8 vékony szelet Gallicoop pulykamellfilé, néhány ág rozmaring, só, bors, olívaolaj
A húsokat
kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony
csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből, és beborítjuk vele a
húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük, majd olívaolajjal
megkenjük, és alufóliába csomagoljuk, két végét összetekerjük, mint egy
szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon
megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül
hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá. A karikára
vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.