Pórés rizsgombóc zabpehellyel
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rizs-vadrizs keverék
1 vastag szál póréhagyma (kb. 20 dkg)
2 tojás
8 dkg zabpehely
olaj a sütéshez
ízlés szerint saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. Közben megtisztítjuk, felaprítjuk a pórét, és a főzés utolsó 3 percében a rizshez keverjük. Amikor elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük. Kissé kihűtjük.
2. A rizses keveréket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk. Hozzákeverünk 3-4 evőkanál zabpelyhet. Gombócokká formázzuk, megforgatjuk a maradék zabpehelyben, és forró, bő olajban kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor tetszőleges salátát adhatunk mellé.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 280 kcal