Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Mandulás-narancsos pulykamelltekercs

2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzu2910.Mandulás-narancsos pulykamell tekercs párolt zöldségekkel VIDEÓ 2 2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borso2910.Mandulás-narancsos pulykamell tekercs párolt zöldségekkel VIDEÓ 2 2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor zzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor k, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykamellfilé

2 ek. fűszersó

10 dkg darált mandula

2 narancs leve

10 dkg mazsola

2 ek. méz

30 dkg zöldbab

1 kápia paprika

20 dkg sárgarépa

4 szál zöldhagyma

2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pulykamellet vékony, nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük a narancs levével, a mazsolával, és a húst beterítjük vele. Ezután az egészet feltekerjük, és tűzálló tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a feltekert húst. A tálat letakarjuk és a húst 20 percig sütjük. A fóliát levesszük, és további 10 percet sütjük, míg a hús aranybarna lesz.

2. A körethez (használhatunk mexikói zöldségmixet is) a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. Forró serpenyőben, olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, és a zöldségekkel körítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 610 kcal