Mandulás-narancsos pulykamelltekercs
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg pulykamellfilé
2 ek. fűszersó
10 dkg darált mandula
2 narancs leve
10 dkg mazsola
2 ek. méz
30 dkg zöldbab
1 kápia paprika
20 dkg sárgarépa
4 szál zöldhagyma
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pulykamellet vékony, nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük a narancs levével, a mazsolával, és a húst beterítjük vele. Ezután az egészet feltekerjük, és tűzálló tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a feltekert húst. A tálat letakarjuk és a húst 20 percig sütjük. A fóliát levesszük, és további 10 percet sütjük, míg a hús aranybarna lesz.
2. A körethez (használhatunk mexikói zöldségmixet is) a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. Forró serpenyőben, olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, és a zöldségekkel körítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 610 kcal