Paradicsomos rizs húscsíkokkal
Hozzávalók 4 személyre:
A rizottóhoz:
2 nagyobb paradicsom
1 ág rozmaring
3 szál bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
20 dkg kerek szemű rizottórizs
2 ek. vaj
kb. 3 dl szárnyas húsleves (lehet kockából is)
2 ek. reszelt parmezán sajt
A csirkecsíkokhoz:
50 dkg csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A paradicsomokat megmossuk, kicsi kockákra vágjuk. A rozmaringot, a bazsalikomot és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A csirkemellet éles késsel vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, és az olívaolajjal összekeverjük.
2. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, a forró vajra szórjuk, megfuttatjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró húslevessel. Lassú tűzön főzzük többször megkeverve, és ha felvette a levét, többször kevés húslevessel pótoljuk.
3. Amikor háromnegyed puha a rizs, hozzáadjuk az előkészített paradicsomot, zöldfűszereket, a parmezánt és készre főzzük, hogy a rizs kicsit roppanós legyen, és jó szaftos maradjon.
4. A fűszeres csirkecsíkokat forró serpenyőben, a saját pácoló olajával magas tűzön pirosra sütjük. Tálaláskor a szaftos rizottót tányérokba szedjük, és rátesszük a pirított csirkecsíkokat. Forrón kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 530 kcal