Rakott tészta
Rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 szál zöldhagyma
30 dkg pulykamell
1 marék bazsalikom
25 dkg penne tészta
4 dl zöldségleves
1 dl tej
15 dkg sajt (pl. márványsajt)
Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A zöldhagymát karikára vágjuk. A pulykamellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kis falatnyi darabokra vágjuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy jénai tálat. Beletesszük a zöldségeket, a húst, a bazsalikomlevelet, a tésztát (nem kell megfőzni), és felöntjük a levessel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük 15 percre.
3. Ezután kivesszük, levesszük a fóliát, a tésztára reszeljük a sajtot, és visszatesszük további 10 percre, amíg szépen megpirul.
Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 35 perc múlva 1 adag: 540 kcal
Tipp:
Ízlés szerint más zöldségeket is tehetünk bele, pl. brokkolit, zöldborsót, kukoricát, piros paprikakockákat is. Így igazán színes ételt tálalhatunk.