Kezdjük pulykahússal a napot
Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!
Az emberek körülbelül fele nem kívánja a korai étkezést. Ennek sok oka lehet: egyszerűen nincs idő leülni a reggeli rohanásban, a gyomor túlságosan összeszűkül, vagy éppenséggel a „nélkülözhetetlen” kávé nyomja el az étvágyat. Pedig az érvek a reggeli mellett felülírják a lustaságot. Például azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a hízásra. A korai órákban elfogyasztott ételmennyiség gyorsabban felszívódik és könnyebben hasznosul, egyensúlyban tartja vércukorszintünket.
A fogyáshoz fontos, hogy jó minőségű ételt vegyünk magunkhoz. A reggeli a léleknek is jót tesz: sok családnak hiányzik az együttlét a hétköznapokban, de a reggelből egy kis tervezéssel ki lehet alakítani egy közös, nyugodt fél órát. A családtagok eltérő ritmusa miatt ritkán jön össze az együtt elköltött vacsora, ellenben a reggeli kiváló lehetőség arra, hogy együtt köszöntsük a napot, eltervezzük óráinkat és a jövőt.
Na de mit együnk? A Galllicoop szakemberei szerint pulykát, mert az fehérjében gazdag, kalóriában szegény hús, amely hosszú időre eltelíti, mégsem nehezíti el a szervezetet. Megfelelő zöldségekkel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalva tápláló reggeli, amivel könnyebben kihúzzuk ebédig, mint zabpehellyel vagy édes péksüteménnyel, ami sok ember számára nem bizonyul elegendőnek.