Ellenfele üzent Szoboszlai Dominiknak a pénteki holland-magyar meccs előtt

Pénteken csap össze a magyar és a holland futballválogatott a Puskás Arénában, így Szoboszlai és Xavi Simons egymás ellen lép majd pályára a Nemzetek Ligája mérkőzésén. A két focista a mai naptól azonban egy hajóban is evez, hiszen Szoboszlait újra exkluzív sportolói körében tudhatja a Red Bull-család.

Szoboszlait egy különleges élménnyel köszöntötte újra sportolói csapatában a Red Bull, Dominik az ausztriai Red Bull Ringen egy rendhagyó tesztvezetésen vett részt. Szoboszlai az esemény keretében vehette át a Red Bull athlete státuszt szimbolizáló brandingelt baseball sapkát és egy kifejezetten a számára készített bukósisakot. Az alkalomról videó is készült, amely az alábbi linken megtekinthető.

A székesfehérvári születésű Szoboszlai 16 éves korában lett a Red Bull Salzburg akadémiájának labdarúgója, egy évvel később pedig már a profi csapatban léphetett pályára. Összesen 83 mérkőzésen 26 gólt lőtt és 34 gólpasszt adott, 4 osztrák bajnoki címet és 3 kupát nyert. 2021-ben a RB Leipzig futballistája lett, ahol a klub történetének első és második Német Kupa-győzelmének is részese volt. Tavaly nyáron az angol sztárklub, a Liverpool igazolta le őt, ezzel minden idők legdrágább magyar játékosává vált. A mindössze 23 éves Dominik emellett a kontinens történetének legfiatalabb kapitánya is lett az idei labdarúgó Európa-bajnokságon.

Szoboszlait immár másodszor üdvözölheti a Red Bull-család. A vállalat a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít az élvonalbeli sportolók támogatására, valamint számos programot biztosít a fiatal tehetségek felkarolására.

Ismét változik a közlekedés péntek délutántól a Puskás Aréna környékén