KonyhaKontroll diákvetélkedőt indít a Nébih

Nagyszabású online diákvetélkedőt indít október 7-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Okos Doboz felületén, amelynek alapját a hivatal újonnan összeállított interaktív tananyaga és animációs videói adják. A KonyhaKontroll vetélkedőn a legtöbb feladatot megoldó diákok, a legaktívabb pedagógus, valamint a két legaktívabb iskola is értékes nyereményekkel gazdagodhat.

A Nébih elsősorban a fiatal generáció edukálásáért indította el 2017-ben a Nébih Oktatási Programot, amelynek égisze alatt több mint 38.000 óvodás, általános és középiskolás gyermek 600-nál több foglalkozáson és előadáson vett már részt. E programok, valamint a „kulcsrakész” oktatási anyagok és kiadványok hosszútávú célja a tudatos fogyasztók nevelése, akik ismerik az élelmiszerekkel kapcsolatos kockázatokat, továbbá tisztában vannak az élelmiszer-eredetű megbetegedésekkel. Sőt, a megelőzési lehetőségek mellett az élelmiszerekhez kapcsolódó fenntarthatósági szempontokkal kapcsolatban is tájékozottak.

A Nébih és az Okos Doboz csapata a közelmúltban tizenhét 2-3 perces grafikus animációval és 83 interaktív digitális feladattal bővítette a hivatal oktatási csomagját, amelyek révén még hatékonyabban érhető el a 12-18 éves korosztály. A  KonyhaKontroll aloldalon elérhető animációs videók és szórakoztató feladatok többek között olyan kérdésekre segítenek válaszokat adni, mint például: megehetjük-e a lejárt joghurtot, mi a különbség a fogyaszthatósági és a minőségmegőrzési idő között, vagy hogy mekkora a vízlábnyomunk.

A KonyhaKontroll aloldal indulását 2024. október 7-27. között nagyszabású online vetélkedő is kíséri. A megmérettetés célja, hogy a résztvevő diákok az élelmiszerbiztonság, az élelmiszerminőség, az élelmiszerpazarlás és a fenntarthatóság témakörében minél több új és hasznos ismeretre tegyenek szert, miközben értékes nyereményekért is versenybe szállnak. A hivatal a legtöbb feladatot helyesen megoldó diákokat, a legaktívabb pedagógust, valamint a két legaktívabb iskolát is jutalmazza. A részletes felhívás elérhető a https://nebihoktatas.hu/2024/10/07/uj-tananyagokkal-bovul-a-nebih-oktatasi-program-elindult-a-konyhakontroll-aloldal/ oldalon.

Az érdeklődő pedagógusok, szülők és a lelkes fiatalok a hivatal Facebook és Instagram oldalain kaphatnak további információkat az Oktatási Program aktuális híreiről, eseményeiről.

További információk:

https://nebihoktatas.hu/

https://www.okosdoboz.hu/hu-HU/Nebih