Mozzarellával töltött csirkemell, mediterrán bulgurral
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 4 szelet aszalt paradicsom
- 20 ml olaj
- só, bors, kakukkfű.
- 24 dkg bulgur
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- só, bors, bazsalikom.
Elkészítés:A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Ezután ráhelyezzük a sajtszeleteket és az aszalt paradicsomot, majd feltekerjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és a feltekert húst a záró felével lefelé elkezdjük sütni, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A bulgurt az olaj másik felén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, összenyomott fokhagymát, felkarikázott újhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedjük és puhára pároljuk.