Töltött tojáslepény
Az okostanyer.hu-n segédanyagok (cikkek, kalkulátorok), receptek is találhatók, amelyek megkönnyítik az OKOSTÁNYÉR® ajánlásainak követését. Az MDOSZ 2021-ben, alapításának 30. évfordulóján 30 finom étel receptjét gyűjtötte egy csokorba, amely szintén ötletet adhat, amikor a család menüjét szeretnénk megtervezni. (4) Ezek közül emeltünk ki most hármat.
Töltött tojáslepény
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 evőkanál olaj (½ evőkanál a töltelékhez, ½ evőkanál a tojáshoz)
- 2 db közepes méretű tojás
- 1 szál újhagyma
- 1 db közepes méretű kaliforniai paprika
- ½ db TV paprika
- 20 g light trappista (kockára vágva)
- friss petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítés:
- A karikára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paprikákat, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Kevés vizet öntünk alá, és addig pároljuk, amíg a paprika megpuhul, de enyhén roppanós marad. Ha kész, félretesszük.
- A tojásokat felverjük, kevés sóval, borssal, és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
- A maradék olajat felhevítjük, és ráöntjük a felvert tojásokat.
- Alacsony lángon, fedő alatt sütjük. Mikor a tojáslepény széle már szilárd, de a közepe még folyós, a lepény egyik oldalába kanalazzuk az elkészített tölteléket, majd megszórjuk sajttal, végül „rácsukjuk” a lepény másik felét.
- Mindkét oldalát sütjük kb. 1-1 percig.
- Az elkészült lepényt friss salátával és teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.
Forrás: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/09/Recept_28_2_1210.png