Töltött tojáslepény

Az okostanyer.hu-n segédanyagok (cikkek, kalkulátorok), receptek is találhatók, amelyek megkönnyítik az OKOSTÁNYÉR® ajánlásainak követését. Az MDOSZ 2021-ben, alapításának 30. évfordulóján 30 finom étel receptjét gyűjtötte egy csokorba, amely szintén ötletet adhat, amikor a család menüjét szeretnénk megtervezni. (4) Ezek közül emeltünk ki most hármat.

Töltött tojáslepény

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 evőkanál olaj (½ evőkanál a töltelékhez, ½ evőkanál a tojáshoz)
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db közepes méretű kaliforniai paprika
  • ½ db TV paprika
  • 20 g light trappista (kockára vágva)
  • friss petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés:

  • A karikára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paprikákat, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Kevés vizet öntünk alá, és addig pároljuk, amíg a paprika megpuhul, de enyhén roppanós marad. Ha kész, félretesszük.
  • A tojásokat felverjük, kevés sóval, borssal, és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
  • A maradék olajat felhevítjük, és ráöntjük a felvert tojásokat.
  • Alacsony lángon, fedő alatt sütjük. Mikor a tojáslepény széle már szilárd, de a közepe még folyós, a lepény egyik oldalába kanalazzuk az elkészített tölteléket, majd megszórjuk sajttal, végül „rácsukjuk” a lepény másik felét.
  • Mindkét oldalát sütjük kb. 1-1 percig.
  • Az elkészült lepényt friss salátával és teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

Forrás: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/09/Recept_28_2_1210.png