Házi túrórúd recept
Sokan kedveljük a túrórudat, amely már nagyon sok változatban elérhető a boltok polcain. Abban az esetben, ha szeretnénk mi magunk kiválasztani a hozzávalókat, és elkészíteni a desszertet, akkor ez a recept tökéletes választás lehet!
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
- 500 g túró
- 4 evőkanál porcukor
- 60 g vaj
- 20 g zselatin
- 90 ml víz
- ízlés szerint vanília aroma vagy citromhéj
- 200 g csokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
Első lépésként a zselatint vízbe keverjük, és hagyjuk duzzadni. A túrót a többi hozzávalóval együtt egy késes darálóban homogenizáljuk. A masszát ezután hűtőbe tesszük, és legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Golyókat vagy rudakat formálunk belőle, majd felolvasztjuk a csokoládét, és bevonjuk vele a túródesszertünket. Ezután ismét hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a csokoládé bevonat.