Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal
Hozzávalók (1 főre)
1 kis szelet tonhal (50 g) 80 g brokkoli 2 db cukkini (20 dkg) 1 kanál fenyőmag 1 teáskanál szezámmag 2 evőkanál olívaolaj 1 db citrom leve piros bors metélőhagyma só
Elkészítési mód
Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára lereszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk. A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és piros borssal ízesítjük. A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe kiszedjük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk. Miután a „spagettit” alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval, tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal. Melegen tálaljuk.