Vargányás tagliatelle pirított pisztáciával
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g szélesmetélt
- 250 g friss vargánya
- 150 g pecorino/parmezán sajt
- 6 db tojássárgája
- 40 ml olívaolaj
- 40 g pisztácia
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem.
Elkészítés:
A vargányát megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és forró serpenyőbe tesszük. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk az olívaolajat és a fokhagymát. Alacsony hőfokon folytatjuk a pirítást 1-2 percig, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd a tűzről levéve hagyjuk pihenni. Amikor a gomba alatt lévő olaj langyosra hűlt, kivesszük belőle a fokhagymagerezdeket.
Sós vízbe feltesszük főni a tagliatellét, ez alatt a tojássárgákat elkeverjük a reszelt sajttal. Pici sóval, borssal ízesíthetjük (óvatosan, mert a sajtokban is van só). A megfőtt tésztát leszűrjük, és a vargányára szedjük. Egy kis pohár főzővízzel keverjük el, majd adjuk hozzá a tojássárgájával elkevert sajtot. Forgassuk össze, és 1-2 percig pirítsuk még. Tálalásnál szórjunk rá aprított, pirított pisztáciát és friss petrezselymet.