Túrós palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
1 db tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
késhegynyi só,
cukor
olaj a kisütéshez
Elkészítés
A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Keverés után 1 órán át pihentetjük.
A túrós palacsinta tölteléke:
20 dkg rögös túró
1 db tojás sárgája
2 kanál tejföl
5 dkg cukor
ízlés szerint mazsola és reszelt citromhéj
A rögös túróhoz keverjük a tojás sárgát, a kanál tejfölt, a cukrot, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, mely óvatosan beleforgatjuk a tojás keményre vert habját. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.