Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Töltött tojáslepény

Az okostanyer.hu-n segédanyagok (cikkek, kalkulátorok), receptek is találhatók, amelyek megkönnyítik az OKOSTÁNYÉR® ajánlásainak követését. Az MDOSZ 2021-ben, alapításának 30. évfordulóján 30 finom étel receptjét gyűjtötte egy csokorba, amely szintén ötletet adhat, amikor a család menüjét szeretnénk megtervezni. (4) Ezek közül emeltünk ki most hármat.

Töltött tojáslepény

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 evőkanál olaj (½ evőkanál a töltelékhez, ½ evőkanál a tojáshoz)
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db közepes méretű kaliforniai paprika
  • ½ db TV paprika
  • 20 g light trappista (kockára vágva)
  • friss petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés:

  • A karikára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paprikákat, fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Kevés vizet öntünk alá, és addig pároljuk, amíg a paprika megpuhul, de enyhén roppanós marad. Ha kész, félretesszük.
  • A tojásokat felverjük, kevés sóval, borssal, és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
  • A maradék olajat felhevítjük, és ráöntjük a felvert tojásokat.
  • Alacsony lángon, fedő alatt sütjük. Mikor a tojáslepény széle már szilárd, de a közepe még folyós, a lepény egyik oldalába kanalazzuk az elkészített tölteléket, majd megszórjuk sajttal, végül „rácsukjuk” a lepény másik felét.
  • Mindkét oldalát sütjük kb. 1-1 percig.
  • Az elkészült lepényt friss salátával és teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

Forrás: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/09/Recept_28_2_1210.png